Abd Goc Hizmetleri: GUATEMALAN ADAM

GUATEMALA’DAN GENÇ BİR ADAMIN GÖÇ HİKAYESİ BİZE İLHAM VERİYOR

C. Williams Yüksek Okul Uluslararası Akademisi’nde öğretmen olan Onelio Mencho Aguilar, 13 yaşında Guatemala’dan ABD’ye göç etmişti

Aguilar buraya yalnız anadili olan Maya dilini konuşarak gitti. Ev arayarak birçok ay geçirdi ve aç susuz kaldı. En sonunda Virginia’da şu anda çalıştığı liseye kaydoldu ve sabırlı eğitmenleri ona İngilizce, İspanyolca ve öğrenme sevgisi öğretti. Kalıcı bir ev ve ebeveyn desteği olmadan kira ödemelerini, uykusunu ve ödevlerini kaçırdı. Okuldaki bir personel zorlukları fark etti ve Aguilar’ın koruyucu bakıma alınmasına yardımcı oldu. Daha önce hiç tecrübe etmediği desteği ve sevgiyi buldu.

ABD Göç Hizmetleri, nerede olursa olsun, niteliklerinizi mükemmel bir iş fırsatı ile eşleştirecektir. Tüm uluslararası başvurulara açıktır.

Mezun olduktan sonra Aguilar, Marymount Üniversitesi’ne kabul edildi ve diplomasını aldı. Şimdi ise ona genç biri olarak rehberlik eden aynı eğitmenlerle çalışıyor. İngilizceyi iyi bilen veya hiç bilmeyen diğer ülkelerden gelen göçmen ve uluslararası öğrencilere İngilizce öğretmeni olarak çalışıyor. T.C. Williams eğitimcisi Patricia Gordon, Aguilar’ın öğrencilerin karşılaştığı sorunlarla doğrudan konuşabileceğini söyledi. O da onlarla durumdaydı, engellerle karşılaştı ve onların üstesinden geldi. Sınıfında Bolivya, Honduras, Filipinler, El Salvador ve Guatemala’dan öğrenciler var.

Abd Goc Hizmetleri: Marymount Üniversitesi'ne

Aguilar, hukuk fakültesine gidene kadar öğretim pozisyonunun bir dayanak olduğunu kabul etti.  Sadece birkaç ay sürmesi gerekiyordu. Bir öğretmen olarak yerini buldu ve öğrencilere öğretmeye aşık oldu. Göçmen öğrencilere, okul projelerine yardım etmek, çevirmenlik yapmak ve kendi deneyimlerini ifade ederek gençlere zor zamanlarda yardımcı olmak için fazladan zaman harcıyor. Ne arayacağını, ne zaman geri çekileceğini ve ne zaman teşvik edeceğini ve ne zaman yardım edeceğini biliyor.

Sizin için mükemmel iş dünyanın herhangi bir yerinde mevcut. Özgeçmişinizi ABD Göç Hizmetleri’ne gönderin ve istediğiniz pozisyona yerleşin. 

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir